AC STENoBYGG i Vårgårda.

Linje


acstenobygg
Länk till AC STENoBYGG

AC Sten & Bygg erbjuder er att på ett kostnadseffektivt sätt underhålla & renovera ert tak för ökad livslängd. Genom taktvättning, takimpregnering & takmålning kan du öka livslängden på ditt tak på upp till 15 år.

Christer Eriksson

 

Det växer på taket...

Alla tak får påväxt med tiden. Hur fort det kommer och vilka arter av alger och mossor det blir beror på läge, omgivande terräng samt vegetation.

Påväxten börjar ofta med ett tunt algtäcke på skuggsidan av taket som med tiden blir grogrunden för mossa. På solsidan är det ofta lavar som dominerar.

Främst mossorna har en sur förna, vilket innebär att mossa faktist fräter på taket. Detta är lätt att se om man tar ner en gamml mossig takpanna och gör rent den. Efter tvätt ser man att färgen har släppt sedan flera år. Pannan är betong-grå och grovporig, man kan tydligt se att där mosstuvorna har suttit är pannan extra anfrätt, ibland kan man även tydligt se en grop i pannan.

När man sedan kikar i hängrännan är där fullt med sand. Det beror på att mossans fina rottrådar tränger ner i pannans porer. På vintern frostsprängs sandkorn efter sandkorn loss ifrån pannan och åldras då i en accelererande takt.

Tänk såhär; Det är inget fel på ett tak så länge det inte läcker, men taket åldras i en ökande takt om det har påväxt på sig.

Var smart. Du kan spara stora pengar genom att enbart tvätta eller impregnera taket. Om du efteråt dessutom målar det så har ditt tak nu en livslängd på flera decennier till eftersom färgen både täpper till de små, små porerna i pannan, samt gör pannan såpass hal så återväxt har väldigt svårt att ta fäste igen.

Vi kan bistå med att:

tvätta tak
taktvättning
göra rent tegelpannor
takimpregnering
måla betongpannor
rengöring av tak
rengöra tak
taktvätt
takmålning
takmålning utomhus
takrengöringLänk till AC STENoBYGG

x

Valid XHTML 1.0 Transitional


 

Animerad Copyright 2012 - Gunnar Göransson 2012-08-02 11:30 Vårgårda Kommun och Tånga Hed.

Creeper AC Sten o Bygg O